Rezultatele financiare ale Credit Agricole Bank Romania la 2013

 

Rezultatele financiare ale Credit Agricole Bank Romania pentru anul 2013 arată procesul continuu de îmbunătăţire a rezultatelor şi implementarea cu succes a strategiei băncii în 2013, în pofida rezultatului net afişat în raportul financiar anual.

Credit Agricole Bank Romania a reuşit să îmbunătăţească în mod semnificativ rezultatele sale comerciale şi financiare, susţinute de investiţii continue în calitatea serviciilor oferite clienţilor.

" Angajamentul nostru este de a răspunde nevoilor financiare ale clienţilor noştri, de a le sprijini planurile de viitor şi de a construi o relaţie de lungă durată cu aceştia. Rezultatele financiare pentru anul 2013 arată efortul continuu de a ne întări poziţia pe piaţă şi dacă nu ar fi fost cazul unui grup de companii ce a intrat în insolvenţă, atunci rezultatele noastre ar fi fost foarte bune.", a declarat domnul Pierre Martin, Director General al Credit Agricole Bank Romania.

Principalii indicatori financiari:

  • Total active: 1.262 milioane RON;
  • Total credite: 1.036 milioane RON;
  • Total depozite: 671 milioane RON;
  • Rezultat net: – 28 milioane RON;
  • Credite/Depozite: 154%;
  • Credite neperformante: 14,5%.

În 2013, odată cu dezvoltarea comercială, Credit Agricole Bank Romania şi-a concentrat eforturile pe optimizarea aspectelor legate de risc, colectare şi recuperare restanţe şi reducerea costurilor. Principalele realizări ale anului 2013 sunt:
Lichiditate: Continuându-şi strategia de diminuare a dependenţei de fondurile furnizate de către Grup, banca a reuşit să reducă finanţarea de la Grup, să crească depozitele clienţilor cu 168 M RON (+ 34% faţă de 2012) şi să reducă deficitului comercial cu 201 M RON (-36% faţă de 2012).

Capital: Rata de adecvare a capitalului a fost de 13,6% la 31 decembrie 2013, un nivel comfortabil, peste limita reglementată de Banca Naţională a României. Mai mult, banca a reuşit optimizarea activelor ponderate la risc, care au înregistrat o scădere de 13% faţă de 2012.

Creditarea în RON: Soldul creditelor în RON a crescut cu 30%, reprezentând 26% din totalul portofoliului de credite în 2013, faţă de 19% la sfârşitul anului 2012.

Profitabilitate: Îmbunătăţirea rezultatului operaţional cu 11 M RON faţă de anul precedent s-a datorat creşterii organice a veniturilor nete din activitatea operaţională şi optimizării constante a costurilor.
Datorită unui singur grup de companii ce a intrat în insolvenţă, creditele neperformante au crescut de la 10,9% în 2012 la 14,5% în 2013, fapt ce a condus la creşterea cheltuielilor cu provizioanele. Exceptând acest incident, restul portofoliului de credite neperformante a scăzut semnificativ, aratând un trend pozitiv, opus evoluţiei pieţei.

Ca o confirmare a eforturilor continue de optimizare realizate în 2013, datele financiare preliminare ale primului trimestru din 2014 arată un rezultat net pozitiv de 1 milion RON.
***

Crédit Agricole Group este lider pe piaţa de retail din Franţa şi una dintre cele mai mari bănci din lume, adresându-se tuturor categoriilor de clienţi.

Prezent  în 60 de ţări, Crédit Agricole Group este un partener important în sprijinirea proiectelor  clienţilor săi, în toate ariile de retail banking şi linii de afaceri specializate: operaţiuni zilnice, economii, credite ipotecare şi de consum, asigurări, servicii bancare private, gestionarea activelor, leasing şi  factoring, precum şi corporate banking şi investiţii.

Expansiunea Crédit Agricole Group se bazează pe o creştere echilibrată care serveşte economiei reale şi respectarea intereselor a 49 de milioane de clienţi, 1,2 milioane acţionari, 7,4 milioane acţionari cooperatişti şi 150,000 de angajaţi. (www.credit-agricole.com).

Credit Agricole Bank Romania se adreseaza consumatorilor individuali, intreprinderilor mici si mijlocii si marilor corporatii, prin intermediul unei retele de 22 de sucursale, situate in principalele orase din tara si un Centru dedicat afacerilor intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) in Bucuresti.

Credit Agricole Bank Romania implementeaza cu succes o gama larga de produse financiare si servicii cum ar fi: oferta de pachete salariale, credite de consum, de locuinte si finantare corporativă, produse de economisire cu dobanzi atractive, internet banking, carduri de debit, transferuri de fonduri monetare si alte servicii. In plus, Banca ofera o gama completa de servicii de afaceri corporate, acordand o atentie deosebita cooperarii cu clientii corporativi ai Grupului.

Contact pentru presa: Violeta Iliescu, 0753.053.341, violeta.iliescu@credit-agricole.ro,
www.credit-agricole.ro.

 

Descarca raport