Despre Noi

Bine ați venit pe site-ul www.credit-agricole.ro! 

Vă invit să descoperiți mai multe informații despre noi și oferta de servicii pe care v-o punem la dispoziție.

Pentru noi, Credit Agricole Bank România, este important fiecare client în parte – de aceea dezvoltăm servicii noi și competitive, care să răspundă tuturor cerințelor dumneavoastră.

Viziunea noastră este de a le oferi clienților mai mult decât simple produse bancare. Astfel, prin oferte personalizate susținute de o platformă tehnologică modernă, și prin transparență în toate procesele noastre, vă oferim consiliere pentru realizarea proiectelor dumneavoastră.

Pentru a menține un dialog eficient și îmbunătățiri constante, salutăm orice sugestie și opinie din partea clienților și a vizitatorilor site-ului nostru.

Cornel Stănescu

Director General Credit Agricole Bank Romania

 

Acționari și colaboratori

Structura acționariatului Credit Agricole Bank România S.A.:

  • Vista Bank (Romania) S.A. detine 99,9461 % din capitalul social
  • Barniveld Enterprises Limited  detine 0,0539 % din capitalul social

 

Colaboratori

 

Crédit Agricole România este o bancă universală care oferă servicii de înaltă calitate persoanelor fizice, întreprinderilor mici și mijlocii, marilor corporații și fermierilor profesioniști.  Mai mult decât atât, Crédit Agricole România vine cu o gamă completă de produse de la conturi curente, credite, economii sau servicii financiare specializate pentru clienţii corporate.

În septembrie 2021, Crédit Agricole Bank România SA a fost achiziționată de Vista Bank România, procesul de integrare fiind estimat a se finaliza în cursul anului 2022. Vista Bank este prezentă pe piața bancară românească din 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. Forƫa financiară a acționarului Vista Bank, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, şi încrederea acestuia în piaţa românească au impulsionat în ultimii ani o creştere dinamică a băncii la nivel de business şi cotă de piaţa. Integrarea Crédit Agricole România va propulsa Vista Bank în top 15 cele mai mari banci din țară, cu active totale estimate de peste 1,4 miliarde EUR, împrumuturi de 760 milioane EUR, depozite de 1,2 miliarde EUR și capital de peste 115 milioane EUR (la septembrie 2021).

Viziune

Viziunea noastră este să transformam Credit Agricole Bank România în banca principală a clienților noștri – parteneri, prin oferte personalizate și un standard ridicat al serviciilor.

Misiune
Misiunea noastră, ca bancă modernă și transparentă, este de a oferi tuturor clienților noștri (persoane fizice, întreprinderi mici și mijlocii și marilor companii) servicii și produse financiare competitive și standarde înalte de calitate a serviciilor. Prin investiții continue în dezvoltarea tehnologică și a performanței angajaților noștri, ne concentrăm eforturile pentru consolidarea veniturilor, pentru a crea valoare și condiții de creștere pe termen lung.

Valori
Grija față de client – clienții noștri sunt parteneri pe termen lung, primiți cu caldură în familia noastră;
Calitate – investim continuu în îmbunătățirea produselor și serviciilor noastre pentru a oferi standarde înalte de calitate clienților noștri;
Eficiență – ne folosim de tehnologie pentru a deveni mai eficienți în relația noastră cu clienții;
Transparență – clienții stiu de la început toate oportunitățile și costurile, astfel încât pot alege cele mai bune servicii, potrivite pentru ei sau pentru afacerea lor.

Consiliul de Administratie al bancii: 

 

  • Domnul STAVROS LEKKAKOS, Presedinte al consiliului de administratie
  • Domnul GEORGIOS ATHANASOPOULOS, membru al consiliului de administratie
  • Domnul THEODOR CORNEL STANESCU, membru al consiliului de administratie
  • Domnul THEODOROS EFTHYS, membru al consiliului de administratie
  • Domnul CATALIN VASILE PARVU, membru al consiliului de administratie

Comitetul executiv al băncii:

CORNEL STĂNESCU

CORNEL STĂNESCU

DIRECTOR GENERAL

ELENA BOCAN

ELENA BOCAN

DIRECTOR GENERAL ADJUNCT

Situațiile Financiare anuale ale Credit Agricole Bank România S.A au fost întocmite în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) așa cum au fost adoptate de Uniunea Europeana.

CHF Crédit Agricole SA, Montrouge AGRI FR PP
EUR Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main DEUT DE FF
EUR Target2 Credit Agricole Bank Romania SA, Bucharest BSEA RO BU
EUR Crédit Agricole SA, Montrouge AGRI FR PP
GBP Crédit Agricole SA, Montrouge AGRI FR PP
USD JPMorgan Chase Bank National Association, New York CHAS US 33
USD Crédit Agricole SA, Montrouge – only cash collection AGRI FR PP
RON Banca Naţională a României NBORROBU
EUR Banca Naţională a României NBORROBU

SISTEMUL DE WHISTLE BLOWING

Credit Agricole Bank România S.A. a publicat Codul de Etică și Codul de Conduită, documente care stabilesc angajamentele băncii cu privire la un comportament responsabil față de toți angajații și partenerii noștri. Aceste principii includ opțiunea pentru angajați de a își exercita drepturile de denunțare a abuzurilor, de exemplu atunci când raportarea unui comportament greșit către superiorul direct este ineficientă sau nu este indicată dată fiind situația. Modalitatea de funcționare a acestui sistem de denunțare a abuzurilor este specificată în Codul de Conduită.

Pentru a preveni orice eventuală activitate ilicită, imorală sau un comportament infracțional, vrem să ne asigurăm că toți angajații noștri, precum și toți colaboratorii sau furnizorii, au dreptul de a își exercita dreptul de a denunța abuzurile într-un mod confidențial, pentru a proteja interesele Băncii. Acest drept se poate exercita prin accesarea plaformei BKMS.

Platforma BKMS garantează confidențialitatea denunțătorului, a incidentelor raportate și a persoanelor implicate. Informația este criptată și păstrată într-un mediu securizat. Denunțătorii pot utiliza acest sistem pentru a raporta un incident și pot utiliza opțiunea de dialog pentru a discuta cu persoana responsabilă cu analiza raportului. Identitatea denunțătorului vă rămâne anonimă!

Conectați-vă la platforma BKMS oricând și de oriunde: https://www.bkms-system.com/Groupe-Credit-Agricole/alertes-ethiques

Găsiți mai multe informații în ghidul practic.

Vezi aici: