Credite achizitie imobil

Achiziția unei imobil (o casă, un apartament, un teren intravilan) reprezintă o nouă etapă din viața ta. Astfel, ținând cont de nevoile tale, am dezvoltat un produs menit să îți ofere ajutorul de care ai nevoie. Aplică pentru Creditul ipotecar/imobiliar și descoperă cât de ușor este să-ți îndeplinești visul.

Caracteristici:

Valoarea creditului: până la 1.000.000 de euro, echivalent în lei;
Perioada de creditare: până la 30 de ani, respectiv 360 de rate lunare;
Aport propriu (avans): de la 15%;
Modalităţi de rambursare: rate lunare cu valori descrescătoare sau egale, în funcţie de alegerea ta;
Co-Împrumutaţi: sunt acceptaţi până la doi co-împrumutaţi, care pot fi soţul/soţia, copii, părinţi, socri, cumnaţi, veri, unchi/mătuşi, parteneri (cu aceeaşi adresă de domiciliu), rude până la gradul IV;

Garanţii:

 • ipotecă de rang I în favoarea băncii asupra imobilului cu care se garantează creditul (imobil achiziționat prin credit, deținut de titular/ co-debitor/ garant);
 • garanție reală mobiliară asupra veniturilor (ipotecă pe venituri);
 • garanție reală mobiliară asupra conturilor/ subconturilor deschise de Împrumutat la Bancă;
 • asigurare de viaţă – este necesară încheierea unei asigurări de viaţă şi invaliditate valabilă pe toată perioada împrumutului;
 • asigurarea locuinţei – este necesară încheierea asigurării obligatorii a locuinţelor (PAD) precum și a unei asigurări facultative a imobilului ce constituie garanţia creditului.

Accesibil
• ușor de obținut, fără adeverinţă de venit sau cupon de pensie dacă veniturile tale sunt în baza de date ANAF
• fără factură de utilităţi;
• fără documente justificative pentru utilizarea creditului.

Avantajos
• dobândă preferenţială daca îţi încasezi veniturile pe cardul Credit Agricole Bank;
• fără comision de administrare a creditului.

Flexibil
• gamă largă de venituri acceptate;
• poţi aplica la credit împreună cu două persoane;
• poţi schimba scadenţa ratei lunare, pentru confort la plată.

Protectiv
• pentru siguranţa ta şi a familiei tale, în cazuri neprevăzute eşti protejat prin asigurarea care acoperă riscul pentru incapacitatea temporară de muncă, precum şi riscul de deces

Transparent şi confortabil
• poţi gestiona uşor creditul prin Internet Banking (i-conect) şi Mobile Banking (m-conect) sau printr-un simplu telefon la 021 30 40 300;

Poate fi luat împrumut pentru a refinanța alte datorii?
• Da, în cazul în care deții deja un credit ipotecar la altă instituție financiară, prin Creditul Ipotecar de la Crédit Agricole îl poți refinanța şi astfel poți obține o rată lunară mai mică.

Dobânda este variabilă, fiind compusă din indicele de referinţă plus marja fixa a băncii.

IRCC” = indice de referinţă pentru credite acordate în lei cu dobândă variabilă,  care se calculează la finalul fiecărui trimestru, ca medie aritmetică simpla a ratelor dobânzilor zilnice ale tranzacțiilor pe piața monetară interbancară, determinate pentru trimestrul anterior. Valoarea indicelui este calculata de BNR si publicată pe pagina sa de internet.

IRCC = 1,86%

Valuta

Indicele bancar de referință Marja fixă a băncii
Cu virare salariu Standard

Lei

IRCC 2,9%

3,4%

       

Comisioane percepute de bancă:

 • Comision de analiză dosar: 450 de lei;
 • Rata de primă lunară de asigurare de viaţă: 0,021% aplicabilă la soldul creditului, pentru clienţii care aleg oferta asiguratorului propus de catre Bancă;
 • Comision lunar de administrare a contului curent: 4 lei.

Exemplu de calcul:

Pentru un credit ipotecar de 272.000 de lei pe 30 de ani, respectiv 360 de rate lunare, rata dobânzii variabilă este de 4,76% pe an (IRCC + marja fixă a băncii de 2,9%) calculata in aprilie 2022, cota lunară a primei de asigurare de 0,021% aplicabilă la soldul creditului, iar D.A.E. este 5,17% pe an. Valoarea ratei lunare este descrescătoare de la  1.476,52 lei, comisionul de analiză este 450 de lei și valoarea totală platibilă este de  523.645,82 lei.

Creditul va fi garantat printr-o ipoteca asupra imobilului achizitionat.

Oferta este valabilă pentru clienții care aleg să încaseze venitul pe cardul lor de la Credit Agricole Bank Romania S.A. și asigurarea propusă de către Bancă.

Taxe şi onorarii percepute de terţi:

 • Costul pentru evaluarea garanţiei de către un evaluator autorizat de ANEVAR, conform opţiunii exprimate de către tine.
 • Costul asigurărilor: asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD) şi asigurarea facultativă a imobilului/imobilelor ce constituie garanţia creditului;
 • Taxa pentru înregistrarea garanțiilor la Registrul National de Publicitate Mobiliara (taxa de înscriere/modificare, reînscriere, ștergere etc.)
 • Onorariile notariale şi taxele aferente înscrierii/reînscrierii/modificării/radierii garanțiilor imobiliare în/din Cartea Funciară sunt stabilite în funcție de tarifele percepute de notarii publici şi de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară;

Acesta este un împrumut cu rată variabilă a dobânzii, pe întreaga durată de creditare, exprimată în funcţie de un indice bancar de referinţă (IRCC). Valoarea acestui indice la data modificării este cea publicată de către organizaţia de reglementare aferentă (BNR) şi poate fluctua. Ca urmare a acestor variații la nivelul întregii piețe, valoarea ratelor tale lunare va creşte sau va scădea.

În cazul în care veniturile obţinute de tine sunt în altă monedă decât cea a creditului contractat, fluctuaţia cursului de schimb valutar poate afecta posibilitatea de plată.

Veniturile dumneavoastră pot varia. Vă recomandăm să vă asigurați că veți putea achita ratele lunar, în cazul în care veniturile dumneavoastră vor scădea.

Pot putea beneficia de Creditul Ipotecar persoanele fizice care satisfac simultan următoarele condiții:
Vârsta solicitantului: minim 18 ani şi maxim 65 de ani (70 de ani dacă ai venituri din pensii) la finalul contractului;
Cetăţenia: română sau străină cu rezidenţa în România;
Co-Împrumutaţi: sunt acceptaţi până la doi co-împrumutaţi, care pot fi soţul/soţia, copii, părinţi, socri, cumnaţi, veri, unchi/mătuşi, parteneri (cu aceeaşi adresă de domiciliu), rude până la gradul IV;
Venitul: solicitantul să aibă cel puţin o sursă de venit, iar valoarea cumulată a acestora trebuie să depășească venitul minim pe economie;

Aplică online şi completează informaţiile solicitate, sună la 021 30 40 300 sau te aşteptăm într-una dintre sucursalele Crédit Agricole, unde un reprezentant al băncii îți va prezenta o ofertă personalizată, vei primi consultanţă gratuită şi ajutor în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.

Sunt de urmat câțiva paşi până la obţinerea unui împrumut:
1. Semnezi acordul de consultare la Biroul de Credit și a veniturilor în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), formular folosit în locul adeverinţei de venit sau a cuponului de pensie și vei primi o ofertă personalizată.
2. Completezi cererea de credit și prezinţi documentele imobilului pe care vrei să îl achiziţionezi.
3. Un evaluator ales de tine te va vizita în cel mai scurt timp posibil pentru a evalua proprietatea ce urmează să fie achizitionată.
3. Noi vom analiza solicitarea depusă de tine și vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp;
4. Semnezi contractele de credit şi de ipotecă, închei politele de asigurare, deschizi un cont în care vei primi banii şi pe care îl vei folosi pentru plata ratelor şi încasarea salariului.