Grupul Crédit Agricole a inregistrat un profit net de 1,815 miliarde de euro in trimestrul al treilea, in  crestere de 3,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele excelente au fost datorate atragerii de noi clienti de catre bancile din cadrul Grupului, dar si datorita vanzarilor incrucisate.

Toate diviziile de afaceri au generat o crestere a veniturilor pe parcursul trimestrului trei. Scaderea marjei dobanzilor a fost compensata de cresterea volumelor si a veniturilor din comisioane. Controlul strict al costurilor a permis un efect pozitiv de aproape un punct procentual.

Raportul costuri/venituri s-a situat la 62,8%.

Ca si in trimestrul precedent, nivelul puternic al rezultatelor si cresterea similara a profitului pot fi pe deplin atribuite veniturilor mai mari si controlului costurilor.

Astfel, Grupul este pe cale sa isi indeplineasca obiectivele financiare propuse pentru acest an.

Profitul net al Crédit Agricole SA, care face parte din Grupul Crédit Agricole, s-a situate la 1,10 miliarde de euro, depasind estimarile analistilor, care previzionau un profit de 1,03 miliarde de euro.

Veniturile bancii au crescut cu 5%, pana la 4,8 miliarde de euro, putin sub estimarile analistilor, care prevedeau 4,86 ​​miliarde de euro.

„Rezultatele sunt serioase si reprezinta prudenta noastra structural. Banca a gasit echilibrul perfect, deoarece bancile de retail din Franta si Italia au inregsitrat cresteri semnificative ale profitului, veniturile provenite din onorarii compensand marjele de dobanda in scadere. Crédit Agricole va continua sa se concentreze pe cresterea organica si nu asupra achizitiilor”, a declarat directorul executiv al Crédit Agricole, Philippe Brassac.

El a mai spus ca banca a indeplinit deja cateva dintre obiectivele sale financiare pentru anul 2019 si ca a fost aproape sa indeplineasca altele.

In primele sase luni ale anului, Crédit Agricole Group raportase un profit net de 2,076 miliarde de euro, in timp ce la sase luni a inregistrat un profit de 5,3 miliarde de euro.